Massage bij hoofdpijn

Heb je last van hoofpijn aan 1 of beide kanten en  daarbij last van gespannen nek- en schouderspieren?

Aanpak:

Bij deze massage behandeling komt het hele hoofd/nek/schoudergebied aan bod en er wordt volgens een gericht stappenplan behandeld. Zowel op de rug als op de buik liggend.

Ik heb mij verdiept in deze vorm van massage door 2 specialisaties te volgen. De specialisatie ‘Hoofdpijn bij triggerpointmassage en ‘Hoofdpijn; Massage en therapie’.

Het is een combinatie van massage van huid, bindweefsel en spierweefsel en eventueel aanpak van triggerpoints(aanpak van pijnpunten in spieren). Daarbij doe ik ook wat rustige mobilisaties(geleide bewegingen van hoofd, nek en schouders) en oscillaties (lichte trillingen) en tractie (rek geven) Hierdoor worden gewrichten soepeler en beweeg je makkelijker. Tijdens de behandeling wordt goed af gestemd op je pijngrens en bewegingsmogelijkheid en moet je zelf goed mee- voelen en soms meebewegen voor groter effect.

Effect:. Na de behandeling voel je je beweeglijker, soepeler en ontspannener. Pijn in het hoofd en nek is soms direct minder en soms duurt het wat langer of zijn er meerdere behandelingen nodig voordat klachten verminderen. Daarom is het belangrijk na deze behandeling goed uit te rusten, voldoende waterte  drinken en goed (nacht)rust te nemen.

 

Afspraak maken: Ja ik wil graag meer weten en/of een afspraak maken