Werkwijze en Portfolio

Werkwijze

Mijn werkwijze is gestructureerd en volgens een stappenplan. Ik begin  met een intake zodat ik duidelijk krijg wat de wensen zijn en wat de beste aanpak zou zijn. Daarna observeer ik kort lichaamshouding en test zo nodig spierkracht en beweeglijkheid en voel naar spierspanning in het gebied van de klachten. Daarna bespreek ik mijn plan van aanpak. Bij de massage voel ik of er te sprake is van te hoge of te lage spierspanning, verstrakkingen en/of verklevingen in het onderhuidse bindweefsel en spierweefstel en check ik of er linke/rechtsverschillen zijn en/of gewoontes in houding en bewegen. Tijdens de massage staat er rustgevende muziek aan indien prettig en zeker de eerste keer licht ik duidelijk toe wat en waarom ik welke massagetechniek of mobilisatie ik toepas.

Portfolio:

Nieuw: Juni 2024: Basismodule van opleiding  F.I.T (- fascia integrative therapy). Fascia Integratie Therapie is een nieuw functioneel fysiotherapeutisch behandelconcept gebaseerd op de meest recente inzichten in de functie van fascia in beweging en pijn. Hiermee leer ik nog meer achtergronden en technieken om de effectiviteit van de behandeling van lichamelijke klachten te kunnen verbeteren/verhogen.

Masterclass mobilisaties en manipulaties hals- en borstwervelkolom- Diploma alle modules – juni 2023

Masterclass Mobilisaties en Manipulaties van de extremiteiten – afgerond april 2023

Masterclass Mobilisaties en manipulaties Lumbaal en Bekken – afgerond januari 2023

Artrose; Massage en therapie van knieën en heupen – afgerond 2022

Basic Life Support (BLS) Hulpverlener (Reanimatiecertificaat) 2022

Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers – afgerond 2021

Hoofdpijn; Massage en therapie – 2021

Fasciarelease Module 2 – 2021

Fascia Module 1 – 2020

Modules Diabetes, Hart- en vaatziekten, Communicatie en samenwerking 2019- 2021

Triggerpointbehandeling Module 2 – 2019

Triggerpoint Module 1 – 2018

Opleiding Sportmassage en blessurepreventie – 2017 tot 2018

Bij- en nascholingen anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam op het gebied van bewegen en bewegingsbevordering en zelfmanagement bij houdingsproblematiek en chronische ziekten zoals Artrose, Reuma, parkinson, MS, Osteoporose, ouder wordende mens, intercollegiaal overleg etc als oefentherapeut tussen 1988-2017

Opleiding Bedrijfsoefentherpeut (VU) – 2005

Opleiding tot RGM practitioner (Ronnie Gardiner Method)- 2015 -2016

Opleiding Oefentherapie Cesar afgerond- 1987