Werkwijze

Bij mijn massages volg ik een duidelijk stappenplan. De eerste afspraak bestaat uit een korte intake met een aantal vragen over algemene gezondheid, Daarna kijk ik naar lichaamshouding, beweeglijkheid van gewrichten en spierkracht. Ik voel naar spierspanning in relatie tot eventuele beperkingen en klachten. Ik bespreek en overleg met jou mijn plan van aanpak zodat je weet wat je kunt verwachten. Afhankelijk van het soort massage leg ik uit waarom ik iets doe en respecteer ik jouw wensen.

Als masseur/coach en therapeut ga ik ervan uit dat lichaam en geest werken als een eenheid/een samenhangend geheel. Lichamelijke (pijn)klachten kunnen maken dat je je beperkt voelt en gaat piekeren en stress ervaart. Andersom kan het zijn dat je onder hoge druk staat en stress ervaart. Veel stress beInvloedt je onwillekeurige zenuwstelsel en daarvan kun je lichamelijke klachten krijgen.

Bij massage wordt het lichaam behandeld en kan ik voelen waar hoge spierspanningen zit en wat strak staat. Door massage op de goede manier, vermindert hoge spierspanning en stress, wat maakt dat je daarna beter en soepeler voelt.

Ik vind het belangrijk jou met respect te behandelen en werk  volgens wetenschappelijk bewezen inzichten. Blijven leren en openstaan voor nieuwe inzichten om mijzelf, mijn massages en behandelingen te kunnen verbeteren is voor mij vanzelfsprekend. Daarbij leer ik ook nog altijd veel van de feedback van mijn cliënten zelf!

De medische achtergrondkennis en mensenkennis die ik heb opgedaan door mijn jarenlange werken met mensen als oefentherapeut Cesar gebruik ik mede bij het kunnen analyseren van houdings- en bewegingspatronen en non-verbale signalen. Ik heb goed leren voelen waar spanning en spierknopen zitten, Daardoor kan ik je eventueel ook gerichte oefeningen meegeven om klachten te voorkomen en/of je beperkingen beter te kunnen hanteren. Ik werk rustig,  zorgvuldig en met gerichte aandacht.

Mijn doel is om jou soepeler, meer ontspannen en blij de deur uit te zien gaan. Ik behandel niet alleen de klacht maar zoek ook naar de oorzaak  en hoe ik maar ook jij daar zelf grip op kan krijgen.